Mijn 4 favoriete online tools
mei 3, 2023

Als moeder die haar eigen bedrijf runt als social media manager, weet ik hoe belangrijk het is om de juiste online tools te hebben om mijn onderneming te laten groeien. In dit artikel deel ik vier van mijn favoriete tools die ik gebruik voor zowel mijn eigen content, als voor mijn klanten.

Meta business suite

Laten we beginnen met Meta Business Suite. Meta Business Suite is een online tool van Facebook. In deze tool kun je Facebook & Instagram koppelen en kun je heel gemakkelijk berichten inplannen. Voor mijn klanten werk ik vaak vooruit, in Meta kan ik dan alles al inplannen en heb ik er geen omkijken meer naar. Ideaal! Daarnaast kun je in Meta ook de statistieken in zien rondom volgers, bereik en betrokkenheid. Je kunt ook zien welke berichten het goed hebben gedaan en welke minder, dit kun je weer meenemen in je volgende content planning.

Canva

Canva, mijn ultieme favoriet! Als je op zoek bent naar een tool om prachtige grafische ontwerpen te maken, dan is Canva jouw go-to! Met duizenden sjablonen, afbeeldingen, lettertypen en pictogrammen is Canva perfect voor jonge moeders die willen ondernemen, maar misschien niet veel ontwerpervaring hebben. Het is echt een lifesaver voor mij! Ik gebruik het om posts en story’s te maken voor mijn klanten. Daarnaast maak ik er ook andere documenten in, zoals een e-book en mijn portfolio. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden! Ben je benieuwd hoe jij Canva kunt inzetten voor jouw online zichtbaarheid? Tijdens een 1:1 sessie help ik je graag op weg!

chatgpt

De derde tool die ik soms gebruik is Chat GPT. Een nieuwe tool, waarmee ik af en toe wat experimenteer. Deze AI-chatbot is perfect als ondersteuning bij het maken van allerlei soorten content. Zo kun je de chatbot om hulp vragen bij het bedenken van onderwerpen voor je blogs of socials, maar je kunt ook hele teksten laten schrijven. Let wel op: mensen kopen van mensen. Zorg ervoor dat je Chat GPT puur als inspiratie gebruikt en niet klakkeloos overneemt. Zet de tekst altijd in je eigen tone of voice.

capcut

Tot slot, Capcut. Dit is een videobewerkingstool waarmee ik video’s edit voor bijvoorbeeld Instagram Story’s, Reels en TikTok. Ik kan mijn video’s bijsnijden, tekst en muziek toevoegen, en verschillende filters toepassen om ze er echt professioneel uit te laten zien. Daarnaast gebruik ik het graag om ondertiteling toe te voegen aan mijn story’s, zodat mijn volgers de story’s ook kunnen volgen zonder geluid. Capcut is erg gebruiksvriendelijk, dus je hoeft geen expert te zijn om te beginnen met het maken van video’s.

Als social media manager kan ik niet meer zonder deze tools en ik weet zeker dat jij ze ook geweldig zult vinden!

Laat je mij even weten wat je ervan vindt? Stuur mij gerust een DM op Instagram, dat vind ik leuk!

Mijn naam is Martje, sparringpartner & content creator voor vrouwelijke ondernemers.

Zelf ben ik sinds 1 jaar trotse mama van Gijs. Moeder worden was altijd mijn grootste wens en het heeft mijn leven compleet verandert. Eind 2022 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik gestart als ondernemer, om meer vrijheid te hebben voor mijn gezin.

Lees meer

9 tips om je social media goed in te zetten

9 tips om je social media goed in te zetten

Als ondernemer is het onmisbaar om social media te gebruiken voor je bedrijf. Niet alleen om je product of dienst te promoten, maar ook zeker om jezelf te laten zien. Vind je het lastig om goed...

Hoe start ik met videocontent zoals Reels / TikTok?

Hoe start ik met videocontent zoals Reels / TikTok?

Videocontent is momenteel onmisbaar om te gebruiken als ondernemer. Video kun je op vele manieren gebruiken, bijvoorbeeld Reels, TikTok, Youtube Shorts of normale Youtube video’s. In dit blog ga ik...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *