Hoe start ik met videocontent zoals Reels / TikTok?
april 19, 2023

Videocontent is momenteel onmisbaar om te gebruiken als ondernemer. Video kun je op vele manieren gebruiken, bijvoorbeeld Reels, TikTok, Youtube Shorts of normale Youtube video’s. In dit blog ga ik je 5 makkelijke tips geven om te starten met videocontent. Deze tips zijn gericht op de korte video’s en kun je dus gebruiken voor o.a. Reels en TikTok.

Wat heb je nodig om een korte video te maken?

– Een mobiele telefoon of camera. Zelf film ik alles met mijn Iphone 14. Ik heb speciaal voor mijn werk als Social Media Manager een nieuwe telefoon aangeschaft met een goede camera, maar dit is niet noodzakelijk.

– Een ringlamp. Als ik thuis film, zoals dagvlogjes of shoplogs, is mijn ringlamp onmisbaar! Een ringlamp zorgt voor goed daglicht en daarnaast kun je je telefoon erin plaatsen, waardoor hij ook werkt als statief. Zo kun je de ringlamp altijd goed richten op het stukje wat je wilt filmen, bijvoorbeeld als je aan het werk bent.

– Een microfoon (optioneel). Zelf gebruik ik geen microfoon, omdat ik dagvlogs altijd zelf inspreek met een voiceover. Als je veel informatieve video’s maakt en eventueel zelf op afstand staat, kan een dasspeld microfoon handig zijn. Tip: deze kun je ook goed gebruiken om een podcast mee te maken.

Wat voor videocontent kan ik opnemen?

Dagvlogjes / minivlog

Dagvlogjes zijn een echte trend en perfect om op een simpele manier je volger kennis te laten maken met jou en je bedrijf. Een dagvlog is een korte recap van jouw dag, door middel van verschillende filmpjes die je achter elkaar plakt. Je kunt er een muziekje onderzetten of een voice-over, waarbij jij meer vertelt over je dag.

In een dagvlog kun je letterlijk alles filmen wat je maar wil. Denk aan:

– Je ochtendroutine

– Je ontbijt / lunch / diner / tussendoortjes

– Je wandeling of sportroutine

– Dat je aan het werk bent

– Leuke dingen die je doet

– Huishoudelijke taken

– Je avondroutine

Persoonlijke favorieten

Heb je even geen inspiratie of weinig tijd? Film dan een persoonlijke favoriet. Je kiest een viral geluid uit, dit zijn vaak korte geluidjes van max 30 seconden die je perfect voor een kort filmpje kunt gebruiken. Vervolgens film je iets eenvoudigs, zoals je favoriete drankje, eten, tool, verzorgingsproduct, app, boek, podcast etc. Hier kun je van alles mee doen.

Product / dienst

Ben je ondernemer? Film dan jouw product of dienst!

– How to: hoe gebruik je een bepaald product uit jouw webshop?

– Wat voor dienst bied jij aan?

– Waarom moeten ze bij jou zijn?

Werkdag

Film je werkdag! Dit een stuk minder uitgebreid dan een dagvlog, omdat je alleen je werkdag filmt. Sterker nog: je kunt zelfs alleen filmen dat je achter je laptop zit. Speel het filmpje versnelt af, zet er een viral geluid onder, type een leuke quote of call to action erbij en klaar! Hoe makkelijk wil je het hebben.

Tips:

Deel leuke tips met je volgers. Dit kan over je onderneming gaan, maar ook over persoonlijke dingen. Heb je bijvoorbeeld veel moeders als volgers? Deel dan favoriete producten voor je kindje(s), tips voor ochtend- of avondroutine of cadeautips voor een verjaardag.

Ben jij een ondernemer en heb je veel zakelijke volgers? Deel dan tips over je expertise. Denk aan tips over social media, ondernemen, zichtbaarheid, websites, hoe je aan klanten komt, bedrijf starten etc.

Heb je geen idee hoe je videocontent moet maken? Martje to the rescue!

Tijdens een 1-op-1 Online Zichtbaarheidsessie mag je mij alles vragen over social media en het maken van content. Ik help je graag op weg!

Mijn naam is Martje, sparringpartner & content creator voor vrouwelijke ondernemers.

Zelf ben ik sinds 1 jaar trotse mama van Gijs. Moeder worden was altijd mijn grootste wens en het heeft mijn leven compleet verandert. Eind 2022 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik gestart als ondernemer, om meer vrijheid te hebben voor mijn gezin.

Lees meer

Mijn 4 favoriete online tools

Mijn 4 favoriete online tools

Als moeder die haar eigen bedrijf runt als social media manager, weet ik hoe belangrijk het is om de juiste online tools te hebben om mijn onderneming te laten groeien. In dit artikel deel ik vier...

9 tips om je social media goed in te zetten

9 tips om je social media goed in te zetten

Als ondernemer is het onmisbaar om social media te gebruiken voor je bedrijf. Niet alleen om je product of dienst te promoten, maar ook zeker om jezelf te laten zien. Vind je het lastig om goed...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *