9 tips om je social media goed in te zetten
april 19, 2023

Als ondernemer is het onmisbaar om social media te gebruiken voor je bedrijf. Niet alleen om je product of dienst te promoten, maar ook zeker om jezelf te laten zien. Vind je het lastig om goed gebruik te maken van social media? In dit blog lees je 9 tips om je social media goed in te zetten.

  1. Wees consistent: Het is belangrijk om consistent te zijn in je posts en om een regelmatig schema aan te houden. Zo weten je volgers wanneer ze nieuwe content kunnen verwachten en blijf je top-of-mind bij je doelgroep.
  2. Kies de juiste kanalen: Niet elk social media kanaal is geschikt voor elk merk of elke persoon. Kies de kanalen die het beste passen bij jouw doelen en doelgroep. Daarnaast is het ook niet nodig om overal zichtbaar te zijn. Voelt Instagram goed voor jou? Focus je dan eerst daarop. De rest volgt eventueel wel!
  3. Gebruik visuals: Beelden trekken de aandacht en zorgen voor meer betrokkenheid bij je posts. Zorg dus voor mooie visuals die passen bij je merk. Je kunt zelf foto’s maken of hulp inschakelen van een fotograaf en/of Social Media Manager.
  4. Wees sociaal: Social media draait om interactie, dus wees sociaal en reageer op reacties van volgers. Zo bouw je een band op met je publiek. Daarnaast zorgt dit ook voor een betere engagement, waardoor je kanaal groeit!
  5. Vergeet de hashtags niet: Hashtags helpen om je content vindbaar te maken voor mensen die geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp. Gebruik relevante hashtags in je posts.
  6. Meet je resultaten: Gebruik statistieken om te meten wat wel en niet werkt op social media. Zo kun je je strategie aanpassen en steeds betere resultaten behalen. Je kunt hier ook bijvoorbeeld de tijden zien wanneer jouw volgers het meest actief zijn.
  7. Zorg voor waardevolle content: Zorg dat je content waardevol is voor je volgers en dat het past bij je merk. Probeer ze iets te leren of te vermaken. Laat zien dat jij de expert bent op dit gebied! Tip: zorg ervoor dat volgers je post opslaan, dit is goed voor je engagement.
  8. Experimenteer met verschillende formats: Social media biedt veel verschillende formats om content te delen, denk aan foto’s, carrousel berichten en reels. Experimenteer met verschillende formats om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw merk/dienst.
  9. Betrek influencers: Influencers kunnen helpen om je merk te promoten en je bereik te vergroten. Kijk of er influencers zijn die passen bij jouw merk en werk samen met hen.

Wil jij graag zelf aan de slag met je social media, maar heb je geen idee hoe je dit het beste kunt aanpakken? Dan is de 1-op-1 Online Zichtbaarheidsessie perfect voor jou!

Klik hier voor meer informatie.

Mijn naam is Martje, sparringpartner & content creator voor vrouwelijke ondernemers.

Zelf ben ik sinds 1 jaar trotse mama van Gijs. Moeder worden was altijd mijn grootste wens en het heeft mijn leven compleet verandert. Eind 2022 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik gestart als ondernemer, om meer vrijheid te hebben voor mijn gezin.

Lees meer

Mijn 4 favoriete online tools

Mijn 4 favoriete online tools

Als moeder die haar eigen bedrijf runt als social media manager, weet ik hoe belangrijk het is om de juiste online tools te hebben om mijn onderneming te laten groeien. In dit artikel deel ik vier...

Hoe start ik met videocontent zoals Reels / TikTok?

Hoe start ik met videocontent zoals Reels / TikTok?

Videocontent is momenteel onmisbaar om te gebruiken als ondernemer. Video kun je op vele manieren gebruiken, bijvoorbeeld Reels, TikTok, Youtube Shorts of normale Youtube video’s. In dit blog ga ik...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *